2017-10-01

Blogin perustaminen muutamassa minuutissa

Jos haluat perustaa oman blogisi, seuraa näitä nopeita ohjeita. Blogisi on käyttövalmis muutamassa minuutissa.

Blogin voi perustaa usealla eri tavalla, mutta esittelen tässä vain kaksi tapaa. Nämä ovat nopeimmat ja helpoimmat tavat päästä alkuun bloggauksessa ja ne ovat myös parhaat vaihtoehdot.

Ensimmäinen vaihtoehto on Blogger.com. Pidän sitä toiseksi parhaana. Sinne on helppoa perustaa blogi ja palvelua on helppo käyttää. Voit vain luoda tilin, valita ulkoasun ja alkaa bloggaamaan.

Seuraava vaihtoehto on se jota itse käytän ja myös suosittelen muille. Se on WordPress. On useita muitakin vaihtoehtoja, mutta WordPress on ilmainen ja hyvin suosittu.

Jos sinulla on jo webhotelli, tarkista ensin heidän tarjonta. Useimmat webhotellit tarjoavat WordPressia ja saat sen asennettua helposti tilisi hallintapaneelista.

Jos sinulla ei vielä ole webhotellia, tai et halua käyttää olemassaolevaa tiliäsi uudelle blogillesi. Suosittelen hankkimaan webhotellin HostGatorilta. Webhotelli rajattomalla määrällä sivustoja, blogeja ja domaineja maksaa vain 5.95$, joten jos tulevaisuudessa päätät perustaa useampia blogeja, joudut maksamaan vain domaineista.

Useimmat jotka aloittavat bloggauksen Bloggerissa ja päättävät siirtyä ylemmälle tasolle bloggauksessa päätyvät siirtymään WordPressiin. Tästä syystä suosittelen aloittamaan suoraan WordPressillä. Tällä tavoin sinun ei tarvitse huolia alustan vaihtamisesta, uuden blogin aloittamisesta ja lukijoidesi ohjaamisesta uuteen blogiisi.

Mutta jos aloitat Bloggerisa, suosittelen hankkimaan oman verkkotunnuksen. Verkkotunnuksesi on muotoa http://www.blogininimi.com. Jos et rekisteröi verkkotunnusta, blogisi osoitteeksi tulee blogininimi.blogspot.com. Jos päätät muuttaa vaihtaa myöhemmin omaan verkkotunnukseen, verkkonäkyvyytesi heikkenee ja menetät aikaisemman verkkotunnuksesi saapuvat linkit. Siksi on järkevää aloittaa omalla verkkotunnuksella. Verkkotunnuksen rekisteröiminen GoDaddyllä maksaa vain 20€.

Lue myös ohjeemme oikean verkkotunnuksen löytämiseen.

Tässä lyhyt tarkistuslista blogia perustavalle:

  • Valitse aihe blogillesi
  • Rekisteröi verkkotunnus blogillesi
  • Tarkista nykyisen webhotellisi tarjoamat palvelut tai hanki uusi webhotelli
  • Paina hallintapaneelista WordPressin asennuspainiketta
  • Aloita bloggaus!

Kun olet perustanut blogin ja aloittanut bloggauksen, haluat tutustua kaikkiin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin. Tarjolla on ilmaisia teemoja, kustomointeja joita saatat haluta ja tietysti tekniikoita mainostaa blogiasi.

Mutta ensin sinun täytyy päästä alkuun. Mene heti perustamaan uusi blogi näillä ohjeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti