2017-09-28

Oikean verkkotunnuksen löytäminen

Jos suunnittelet toimintasi siirtämistä verkkoon, tarvitset verkkotunnuksen sivustollesi. Verkkotunnuksen rekisteröinti oikein tehtynä on yksi avaintekijä näkyvyyteesi hakukoneissa. Oikea verkkotunnus on sellainen, joka jää mieleen ja sijoittuu korkealle hakukonetuloksissa. Huono verkkotunnus voi puolestaan huonontaa toimintasi kuvaa verkossa.

Verkkotunnuksen rekisteröinnin perusteet

Ensimmäiseksi sinun täytyy löytää hyvä vapaa verkkotunnus. Älä haaveile yhden sanan verkkotunnuksesta, koska ne kaikki ovat jo varattuja. Keksi sen sijaan jokin kahden sanan yhdistelmä. Jos olet pystyttämässä asiantuntijasivustoa, kokeile ensin omaa nimeäsi.

Älä käytä lyhenteitä tai vaikeasti ymmärrettäviä ilmaisuja verkkotunnuksessa. Hyvä verkkotunnus voi kertoa tarjoamistasi tuotteista tai kuvata sivustosi sisältöä: edullisestiverkosta.fi, karvaisetkissat.fi. Lyhyet ja muistettavat verkkotunnus ovat kaikkein parhaita, mutta koska niitä on harvoin tarjolla kannattaa suosia vähän pidempiä mieleen jääviä nimiä.

Keksi aluksi muutama kymmentä verkkotunnusta sivustollesi ja hae niitä rekisteristä. Älä osta .net tai .info verkkotunnuksia jos .com-pääte on jo varattu. Muut päätteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin .com ja joudut kilpailemaan .com-päätteen omistajan kanssa. Voi olla järkevää ostaa myös .net ja .info-päätteet .com-nimellesi kilpailun vähentämiseksi. Verkkotunnuksia saa usein edullisemmin isompina erinä.

Suomen .FI-pääte

Jos suunnittelet suomenkielistä sivustoa Suomessa asuville käyttäjille, .fi-pääte voi antaa paremman sijoituksen hakutuloksissa. Suomalaiset käyttäjät saattavat myös vahingossa kirjoittaa .com-päätten sijasta .fi, jos he yrittävät löytää sivustollesi suoraan.

Jos sisältösi on suomeksi tai on tarkoitettu Suomessa asuville, .fi-pääte voi olla parempi vaihtoehto. Jos sivustosi kävijät ovat ulkomailta, mutta toimit Suomesta, kannattaa .fi-pääte varata jo pelkästään väärinkäytön estämiseksi, vaikka käyttäisitkin sivustollesi vain .com-päätettä.

Vinkkejä verkkotunnuksen rekisteröimiseen

Rakenna sivustosi julkaisuvalmiiksi ennen verkkotunnuksen hankkimista ja ilmoita se heti hakukoneille. Hakukoneilla kestää jonkin aikaa indeksoida uudet sivustot ja verkkotunnuksesi arvo riippuu täysin hakukoneista.

Sinulla voi myös olla useampi verkkosivusto. Jos olet ostanut monta verkkotunnuspäätettä, voit julkaista sivustosi yhden verkkotunnuksen alla ja ohjata muiden verkkotunnusten liikenteen tälle sivustolle. Tätä kutsutaan verkkoliikenteen ohjaamiseksi. Ohjauksen voi toteuttaa esimerkiksi pysäköimällä verkkotunnuksen omalle palvelimelle ja luomalla ohjaussivun tai käyttämällä ulkoista liikenteenohjauspalvelua.

Kun olet rekisterönyt verkkotunnuksen ja se alkaa kerätä liikennettä, kannattaa tunnus uusia muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Verkkotunnuksen uusimisen unohtaminen on yllättävän helppoa, ja jos joku muu vie tunnuksesi, kaikki tekemäsi työ valuu hukkaan.

Helposti muistettavalla verkkotunnuksella varmistat, että muiden verkkosivujen ylläpitäjät muistavat sivustosi nimen kun he kirjoittavat sitä linkkeihin, mikä on tärkeää hakukonenäkyvyyden kannalta.

Viimeinen vinkki: älä ajattele pelkästään hintaa kun etsit verkkotunnuksen rekisteröintipalvelua, vaan mieti myös palvelun laatua. Ei tietenkään ole järkevää maksaa järjettömiä hintoja, mutta voi olla järkevämpää suosia maineikkaampia ja osaavia palveluntarjoajia. Tällaiset palvelut ovat toimintavarmempia ja mahdolliset ongelmatilanteet ratkeavat nopeammin. Yksi varma vaihtoehto on luotettava suomalainen verkkotunnusten rekisteröijä Louhi

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti