2017-09-30

Viisi helppoa tapaa vapauttaa luovuutesi

Artikkelin kirjoittaminen ei tarkoita ainoastaan ajatusten muuttamista tekstiksi. Sinun täytyy saada lukijoidesi mielenkiinto ja saada heidät lukemaan. Saadaksesi viestisi perille sinun täytyy herättää lukijan huomio ja saada hänen mielenkiintonsa ja uteliasuutensa.

Artikkelin tärkein ainesosa on luovuus. Toisille luovuus on helppoa, toiset jumittuvat ja hermostuvat. Monet kirjoittajat ovat kaljuuntuneet, kun heidän kirjoituksensa ovat jumittuneet ja luovuus on pysähtynyt.

Sanojen muuttaminen kuviksi lukijan mielessä on taidetta. Yksinkertainen ja terävä kuvaus vaatii tietynlaista tyyliä, jota vain luovuus voi tarjota. Vertaukset ja metaforat voivat auttaa, mutta se miten artikkeli kietoutuu yhteen sana sanalta, lause lauseelta ja kappale kappaleelta artikkeliksi luo artikkelin olemuksen.

No mitä pitää tehdä kun mitään ei tule mieleen? Ei ole varmoja keinoja saada täydellisiä ideoita, mutta on muutama helppo keino vapauttaa luovuutesi. Kukaan ei voi taata sinulle täydellistä mielentilaa, mutta monet metodit voivat auttaa sinua saavuttamaan sopivan mielialaa. Tässä viisi helppoa keinoa.

1) Pidä aina muistikirjaa mukanasi

Ideat voivat herätä mistä tahansa kuulemastasi, näkemästäsi tai haistamastasi jutusta. Aistisi ovat tutkasi hyvien ideoiden löytämiseen. Kirjoita ne kaikki muistikirjaasi ja säilytä ne myöhemmän varalle. Voit myös kirjoittaa mitä tahansa mitä olet lukenut tai kuullut. Voit hyödyntää jonkun muun ideoita omien ideoidesi kehityksessä eikä se ole varastamista. Muista että ideat ja luovuus voivat tulla mistä tahansa, mutta ajatuksen kehittäminen tekee siitä yksilöllisen.

2) rentoudu ja käytä aikaa asioiden järjestelyyn

Sekava mieli ei voi luoda uusia ideoita. Jokaisella täytyy olla selkeä mieli päästäkseen luovuutensa huippunopeuteen. Hankkiudu eroon kaikista esteistä, jotka voivat hidastaa luovuuttasi. Jos jokin vaivaa sinua, et voi pakottaa mieltäsi keskittymään.

Yritä rentoutua sillä, että voit aina miettiä kokemuksiasi ja vuorovaikutuksiasi muiden kanssa. Kokemuksesi muokkaavat ajatteluasi ja mielipiteitäsi, mikä voi vaikuttaa kirjoituksiisi. Yritä löytää itsesi ja selvittää mikä herättää sinussa tunteita. Löydä mikä inspiroi sinua ja mikä ei. Voit käyttää näitä tunteita apunasi ilmaisemassa itseäsi ja ideoitasi ja näin voi kasvattaa luovuuttasi.

3) Luo työympäristö joka inspiroi luovuuttasi

Työympäristösi voi olla ongelma, jos se ei tee sinusta onnellista ja rentoutunutta. Luovuus tulee hyvästä mielialasta ja sekava työympäristö, joka häiritsee ei voi johtaa luovuuden purkautumiseen.

Ympäröi työpisteesi tavaroilla, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja rentoutuneeksi, esimerkiksi kuvia tai tuoksuja, inspiroivia tavaroita tai mitä tahansa mikä lisää luovuuttasi. Siisti ja järjestelty työpiste poistaa myös häiriötekijät ja ei-toivotut hidasteet. Hyvässä työpisteessä voi työskennellä rauhassa huomaamatta ajan kulumista.

4) Mielialan hankkiminen

Mielialan hankiminen vaatii heittäytymistä hetkeen tai sellaisen olotilan luomista, jossa mielesi toimii parhaiten. Löytämällä sinulle sopivimman toimintatavan voit saada luovuutesi liikkeelle. Määrää tahti, jolla haluat työskennellä ja kaikki muu tulee perässä.

On muutamia eri tapoja vaikuttaa mielialaan. Joidenkin kirjoittajien tiedetään käyttävän pientä määrää alkoholia virkistämään mielikuvitusta. Toiset turvautuvat tunnelmamusiikki ja jotkut säätävät ympäristön valaistusta mielialansa säätelemiseen.

5) Lähde liikkeelle ja tee jotain erilaista ja hullua.

Itsensä vapauttaminen ja hauskuttelu tuotta adrenaliini, joka villitsee mielikuvituksesi. Lähde seikkailulle tai patikoimaan. Mitä tahansa se onkaan, kunhan se eroaa arkirutiineistasi, se poistaa urautumisen aikatauluistasi. Hyvin nopeasti luovuutesi hyödyntää tilaisuuden ja vie mielikuvituksesi ylikierroksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti